Annons

Alla artister på Kackelstugan i sommar: ”Det bästa någonsin”

46 akter – stora delar av landets artistelit ställer återigen in GPS:en på lilla Västra Sörby.
– Det bästa program vi gjort, säger Pelle Aldestam om ”Säsong 2022” på Kackelstugan.
Västra Sörby • Publicerad 24 februari 2022 • Uppdaterad 14 juni 2022
Molly Hammare, Uno Svenningsson, Linnea Henriksson, Melissa Horn, Amanda Ginsburg, Mauro Scocco, Moonica Mac, Moneybrother, Hoffmaestro och Den Svenska Björnstammen är några av artisterna som uppträder – inomhus eller utomhus – på Kackelstugan i sommar.
Molly Hammare, Uno Svenningsson, Linnea Henriksson, Melissa Horn, Amanda Ginsburg, Mauro Scocco, Moonica Mac, Moneybrother, Hoffmaestro och Den Svenska Björnstammen är några av artisterna som uppträder – inomhus eller utomhus – på Kackelstugan i sommar.Foto: Pressbilder

Att Pelle Aldestam är nöjd med det program han började jobba med redan i september förra året går inte att ta miste på när Ölandsbladet får tag på honom under dennes morgonbestyr med lämning av barn till dagis och skola.

– I år var det också väldigt bra förutsättningar, alla artister ska ut, en ketchupeffekt. Jag har aldrig varit så nedringd. Jag anser att detta är det bästa hittills under våra år och så måste det vara, om du inte siktar dit kan du inte hålla nivån.

Kackelstugan 2022 utomhus

10 juni – Movits

11 juni – Den Svenska Björnstammen

17 juni – Moneybrother (bandet)

18 juni – Uno Svenningsson

29 juni – Daniel Adams Ray

30 juni – Mikael Wiehe

1 juli – Hoffmaestro

2 juli – Avantgardet

3 juli – Moonica Mac

6 augusti – Jakob Hellman

7 augusti – Melissa Horn

8 augusti – Sahara Hotnights

9 augusti – Tomas Andersson Wij/ Mauro Scocco

10 augusti – Linnea Henriksson

19 augusti – Reeperbahn

Annons

Frågan ”hur välja i det i stora utbudet” har flera svar; vad som var bra förra säsongen, vad som varit för länge och i behov av paus, inkomna önskemål, snabbt hugga nya intressanta akter, könsfördelning och att hitta något för alla.

– Det är det pusslet som ska ihop och det är möjligt tack vare att vi kör så många kvällar. I år har jag för första gången lyckats få hälften kvinnor, hälften män, det är stor mångfald med gammalt och nytt, det är inomhus och utomhus och det finns något för alla, säger Pelle Aldestam och kan konstatera att tiden då Kackelstugan mest var en tummelplats för pop- och rockartister med nära till pensionering är över och förbi.

– Vi har inte nischat oss, vi har blivit mycket bredare under årens lopp. Det där var jag livrädd för, att Kackelstugan bara skulle köra gamla rockare, ha,ha.

Kackelstugan 2022 inomhus

4 juli – Lisa Miskovsky

5 juli – Di Leva

6 juli – Harpo

7 juli – Jonathan Johansson

8 juli – Timo Räisänen

9 juli – Anna Diaz

11 juli – Erik Gadd

12 juli – Kristofer Greczula

13 juli – Ludvig Hart

14 juli – Jon Henrik Fjällgren

15 juli – Chris Kläfford

16 juli – Moneybrother & Daniel Lemma

17 juli – Preliminär extraföreställning: Moneybrother & Daniel Lemma

18 juli – Ebbot

19 juli – Isak Danielson

20 juli – Caroline af Ugglas x2 kör

21 juli – Loreen

22 juli – Patrik Isaksson

23 juli – Gammal

24 juli – Amanda Ginsburg

27 juli – Kristin Amparo

28 juli – Kalle Baah

29 juli – Pernilla Andersson

30 juli – Wille Crafoord med band

31 juli – Marie Nilsson Lind

1 augusti – Molly Hammar

2 augusti – Maxida Märak

3 augusti – Andreas Mattsson

4 augusti – Fröken Elvis

12 augusti – Petra Marklund

13 augusti – Petra Marklund

Årets säsong i sig är uppdelad i två avsnitt, utomhuskonserterna körs på för- och eftersäsong och när Öland når sitt besökarzenit flyttar Kackelstugan in till det lilla ursprungsformatet.

– Det gör jag med respekt för mina kära föräldrar och för grannarna i byn, det blev jäkligt intensivt förra året med alla utomhuskonserter, det var nästan som Hultsfredsfestivalen. Det är också ett försök att trycka ut säsongen lite, vilket är bra för hela näringen.

När ska ni vila?

– Under högsäsongen har jag försökt hålla söndagarna lediga, det gick nästan. Men det är några lediga dagar under juli (Ölandsbladet räknar dem till tre).

Du ser alla konserter, om inte – vilka hade du varit given på och vilka vill du lyfta fram?

– Jag trodde aldrig vi skulle få se Sahara Hotnights på Kackelstugan och Mauro Scoccos första spelning...det är så jättestort. Sedan älskar jag Jakob Hellman och nu kommer han med hela bandet. Och jag gillar verkligen att börja sommaren med den dansanta och underbara stämningen Hoffmaestro bjuder på. Sedan har vi vår husgud Wille Crafoord, 26:e gången, nu med ett sjumannaband.

Biljettsläpp fredag kväll, du och bror Robert sitter med varsin öl framför dataskärmen och följer skådespelet?

Annons

– I alla år har vi gjort så, men på fredag är jag i Västerås så vi får följa det på varsitt håll istället och ha kontakt via telefon. Förra gången, vid klockan 21.00, hade vi 13 000 personer inne på sidan samtidigt och 10 000 biljetter såldes direkt. Det var inte klokt och det är verkligen en händelse.

Lika stort tryck denna gång?

– Med det otroligt stora utbud som finns i regionen i sommar, Kalmar/Öland har ju absolut allting, vågar jag inte ta något för givet, inte med allt utbud som är. Men jag tror och hoppas att det blir tryck.

Och den där spelningen du vill ha, men inte fick den här gången heller?

– Spelningen jag vill ha innan ”six feet under” är Ulf Lundell, men jag har inte ens vågat ställa frågan. Det är som att fråga chans på den snyggaste tjejen i skolan, man är rädd för att få nobben, ha, ha.

”Jag anser att detta är det bästa hittills under våra år.”
Pelle Aldestam
Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons