Annons

Aktiviteter i Borgholm

Under Öland Spirar händer det mycket på Öland och i Borgholm anordnas flera aktiviteter under helgen.
Borgholm • Publicerad 26 april 2018

Under fredagen finns Nydala Bigård, Birgittas matbod, Evas kroppkakor, Borgens konserver med flera på torget. Här finns även smycken till försäljning. I Societetsparken anordnar Ölands Brukshundsklubb prova-på-agility, rally och lydnad med din egenhund den 12 maj. Samma dag finns representanter från Borgholm cykelklubb utanför Löttorps Skog & Trädgård på Storgatan för att prata om vägar och stigar för mountainbike. Två gånger under lördagen tar Christina Erlandsson med de som vill på en gratis stadsvandring med början vid Borgholms Stadsmuseum.

På Trädgårdsgatan 13 säljs kryddväxter och perenner under lördagen och inspirerar till ekologisk rawfood gör Emma Wägbring. Hill & nånTill står för musikunderhållningen.

Hill & nånTill underhåller under Öland Spirar.
Hill & nånTill underhåller under Öland Spirar.Foto: Kenth Jönsson
Annons

Längs hela Storgatan visas vårskapelser som tillverkats av förskolor och fritidshem i Borgholms kommun. Det finns frågor både för barn och vuxna att besvara om man vill delta i en tipspromenad. Kuponger finns att hämta hos Önska, MiniLiten, Trenda och Pelle på torget. De tre som vinner belönas med presentkort från Borgholms Cityförening.

Längs Storgatan underhåller Borgholms dragspelsklubb och vid stora scenen uppträder Ölands Joyvoice-körer under eftermiddagen.

Hoppborgar finns vid MiniLiten och för den som vill åka en tur med tåget så går Torgtåget. I parken utanför Borgholmsgallerian blir det ponnyridning och det sägs att den busigaste ”flättjejen” på prickig häst finns på plats.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons