Annons

Ägaren efter slagsmålet: ”Bullterrier är inga aggressiva hundar”

För en tid sedan skrev Ölandsbladet om en kvinna vars nakenhund hade blivit biten av en bullterrier som kommit ut från sin tomt. Nu ger bullterrierns matte sin syn på saken.
Färjestaden • Publicerad 24 juli 2019
Bullterriern Simon var för en tid sedan inblandad i ett slagsmål med en annan hund på gatan utanför sitt hem. Matte Agneta säger nu att bullterrierhundar är inte aggressiva. ”Det är mitt ansvar det som hände och jag kommer att betala alla kostnader för den andra hundens skadkor.”
Bullterriern Simon var för en tid sedan inblandad i ett slagsmål med en annan hund på gatan utanför sitt hem. Matte Agneta säger nu att bullterrierhundar är inte aggressiva. ”Det är mitt ansvar det som hände och jag kommer att betala alla kostnader för den andra hundens skadkor.”Foto: Maria Wiell

– Jag vill alls inte skylla ifrån mig. Det är mitt ansvar att hålla koll på min hund så att han inte kommer utanför tomten.

Vid den aktuella händelsen hade hennes hund en liten boll som han lekte med. Han fick upp ytterdörren och när han hittade ett hål i staketet kom han ut med sin boll på gatan där den lilla nakenhunden fanns just då.

Annons

– När två hanhundar möts blir det ju slagsmål och alldeles särskilt eftersom min hund hade både boll och sitt revir att bevaka.

För henne är det viktigast att få fram att bullterrierhundar inte är aggressiva av sig själva.

– De är sällskapshundar. Simon, som min hund heter, älskar mina barnbarn och ingen som har kommit hit har blivit hotad eller anfallen. Och uppgiften om att han hade låst sina käkar som en krokodil, det stämmer alls inte. Det kan inte en bullterrier göra. Men han tycker att andra hanhundar är pest.

”När två hanhundar möts blir det ju slagsmål”

Hon säger att uppgiften om att hennes hund skulle väga 30 kilo är fel. ”Han väger 18 kilo och inte mer”. Nakenhunden blev allvarligt skadad och togs omhand av veterinärer för dryga kostnader, både i Färjestaden och på djursjukhuset i Kalmar.

Förstår du att kvinnan var chockad när hon berättade om händelsen?

– Absolut, och kanske med all rätta. Men det känns viktigt att tala om för folk att bullterrier inte är aggressiva om det inte händer något speciellt.

Det var ju inte bara nakenhunden som blev skadad, även kvinnan blev biten och fick skråmor på olika delar av kroppen?

– Det är långt ifrån säkert att det var från min hund. Det var ju ändå två hundar inblandade i slagsmålet, eller hur?

Det har också tidigare hänt att Simon har tagit sig utanför tomten hos matte Agneta men någon liknande allvarlig situation har inte inträffat.

– Sådana här saker skall naturligtvis inte hända. Och jag kommer att betala de kostnader som den andra matten har haft för sin skadade hund. Det är vi helt överens om eftersom det ju är mitt ansvar att hålla Simon kvar på tomten.

Annons

Kommer du att göra något så att det inte händer igen?

– Jag skulle vilja ha ett plank runt hela min tomt istället för vanligt stängsel, men än så länge har jag inte haft råd med det. Tyvärr.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons