Annons

11 januari 2000: Fullsatt när Mörbylånga tog hem PAIF-cupen

Vi fortsätter att blicka tillbaka till den första månaden på 2000-talet och tar ett kliv in i sportens värld. PAIF-cupen hör januari till och ett minst sagt profiltätt Mörbylånga vann herrklassen.
Öland • Publicerad 26 januari 2020 • Uppdaterad 9 oktober 2020
Publiken satt nästan inne på planen när Mörbylånga vann PAIF-cupen 2020.

Magnus ”Mankan” Nilsson, Peter Anderzén, Marcus Kraaijenbrink, Ulf Petersén, Anders Larsson och Martin Gustavsson. Ja, ni hör själva. Mörbylångas vinnande lag var proppfyllt med profiler. Borgholms sporthall var i vanlig stil fullsatt till bristningsgränsen och folk satt nästan inne på planen.

I finalen besegrade Mörbylånga Högby med 4-3 efter mål av Henrik Lundgren, Magnus Nilsson, Marcus Kraaijenbrink och Mikael ”Lenty” Andersson.

Det vinnande Mörbylångalaget.
Annons

Sportens Peter Boström menade att svettlukten i Mörbylångas omklädningsrum var segerreceptet.

”För något kom man knappt in i Långakillarnas omklädningsrum för alla hårfönar hårgelétuber. Herrparfymen stod som ett moln kring grabbarna. Men Magnus ”Mankan” Nilsson kom en ny tid i Mörbylånga. En 90 kilo muskler och vilt kämpande ”Mankan” Nilsson vågar man helt enkelt inte göra besviken”

Har du något särskilt som du vill läsa om i ”Ölandsbladet i backspegeln”? Hör av dig så ska vi dyka ner i arkivet och se vad vi kan hitta.

Tidigare artiklar i serien.

Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons