Annons

Klar Mörby-vinst mot Smedby: ”Hittar fina kombinationer”

Mörbylånga hade som väntat aldrig några större problem mot Smedby/Trekanten.
– Vi gjorde en jättebra match. Speciellt i första halvlek där vi leder med 4–0 i paus, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.
FOTBOLL, DIV. 3 DAM • Publicerad 25 juni 2018
Therese Larsson gjorde en bra match som mittback.
Therese Larsson gjorde en bra match som mittback.

Mörbylånga fick en kalasstart hemma på Skansen när Cajsa Engqvist skruvade in en hörna i bortre redan efter ett par minuters spel.

Därefter var det ganska jämnt spel, men hemmalaget var betydligt effektivare. För efter en dryg kvart kunde Therese Larsson bryta ett anfall från Smedby och slå en långboll mot Therese Trofast som kunde lägga in 2–0 till Mörbylånga.

Annons

– De har skapat lite de också, men vi sätter ju våra chanser, säger Mörbys lagledare Anette Nilsson.

Och målen fortsatte ramla in i Smedbykassen. 3–0 gjordes av Malin Lorentzon och innan halvtidsvisslan hann även Josefine Blad sätta 4–0 efter en ribbretur på frispark från målvakten Jennifer Nilsson.

I den andra halvleken tog hemmalaget över ännu mer och 5–0 gjordes av Elina Nilsson. Det blev slutresultatet.

– Vi gjorde en jättebra match. Speciellt i första halvlek när vi leder med 4–0, säger Mörby-tränaren Sara Erlandsson.

– Vi tar jobbet och hittar fina kombinationer. Och det fortsätter vi med i andra halvlek, men sedan går vi ner oss lite sista kvarten men det är lätt hänt när det blir 5–0 och de slutar att spela.

Var det någon spelare du vill lyfta?

– Ja, Therese Larsson var duktig. Hon gjorde en jättefin match. Och Elina Nilsson var duktig på sin kant. Elin Hagström gjorde en bra match också. Det är svårt för alla gjorde en jättebra match...

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons