Annons
Nyheter

Barometern ratatatata!

Nyheter • Publicerad 26 mars 2008

Igår kväll var det Kick-off på Stadt. Nyström skulle hämta upp mig och Tuva, min tredje dotter, här hemma och vi kom inte oväntat insläpande till träffen sist av alla. Tillsammans med vårt internationella gäng från Sydamerika, Afrika och Balkan givetvis. En del av dom dessutom med kostymen på sned, vita tubsockor till och med trådkryssen kvar över skörten där bak. Påminde om när Persnäs-Zlatan fick en åthutning av Rosengård-Zlatan för att han hade kvar tygbiten på ärmen på hans kavaj, Persnäs-Zlatan trodde ju det var fräckt. Inte hel koll alltså.

Först bjöds det på mat innan det var dags för tal, spelarpresentation m.m. Nanne visade talang genom att få in så många floskler och visdomsord som möjligt i en enda mening och Svante såg imposant bossig ut när han presenterade oss för publiken. Jag kan säga att folk inte direkt lyfter på ögonbrynen när man för tjugotredje gången lufsar upp till scenen för att vara till allmän beskådning och där man förväntas säga nåt nytt. "Nja känns väl sådär" svarar men plikttroget på standardfrågorna om skador och ålder. Man är allt en trist bitter gammal gubbjävel.

När jag i morse satt och gottade mig med kaffet fick jag tyvärr ta del av Barometerns skjutjärnsjournalistik igen. På sidan tre visar de resultatet från nätfrågan "Håller Petter Wastå håller i en allsvensk guldstrid". Jävla kvällstidningsjournalistik. Pissfråga. Det är de förbannat snabba med att risa på den tidningen. Det är alltid roligare och lättare att söka fel än om någon gör det bra, då är det ju bara som förväntat. Och den här diskussionen hade aldrig kommit på tal om det inte vore för en enda match. Den mot Göteborg. Jag antar att de vill spä på hetsen som de skapade efter finalen och som Wastå nog fått höra både en och två gånger sedan dess. Men det är ju tur att det är Wastå de klankar på, det här rinner ju av honom som på en gås. Hans vattentäta frisyr och feta hy klarar allt sånt här och han har en tendens att bli bättre om någon jävlas. Till sist: vad trevligt att vi ska spela allsvensk guldstrid i höst! /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons