Annons
Nyheter

Yttrar vidare om Resedan

Nyheter • Publicerad 28 oktober 2011

BORGHOLM

Karusellen av yttranden fortsätter.

Annons

– Nu har NCC yttrat sig och då har Hansa Bygg yttrat sig över NCC:s yttrande och sedan ska NCC yttra sig igen, rapporterar Benny Wennberg, vd för Borgholm Energi.

Byggprojektet Resedan är fortsatt rättsligt vakuum. Hoppet om snart beslut från förvaltningsrätten kommer på skam, gång på gång. Ingen vet i dag om det avtal NCC har med Borgholm Energi är giltigt eller om de överklagande byggföretagen, Hansa Bygg och JSB, får rätt.

– För några veckor sedan trodde jag att det var färdigyttrat, men då kom förvaltningsrätten på att även NCC skulle få yttra sig. Så nu har NCC yttrat sig och då har Hansa Bygg yttrat sig över NCC:s yttrande och sedan ska NCC yttra sig igen, säger Benny Wennberg, vd för Borgholm Energi och tillägger:

– Det är segt, riktig segt...

VÄGER

En anledning till långbänken kan vara att domstolen finner ärendet unikt med rättpraxis-konsekvenser. De tre anbuden hade snarlika prisbilder och endast Borgholms Energi:s poängsättning av byggföretagens kvalitets– och miljöarbete avgjorde till NCC:s fördel.

– Där är där det står och väger och som jag förstår det kan förvaltningsrättens dom bli principiellt viktig på den punkten.

GÄLLER

Anbuden från NCC, Hansa Bygg och JSB gällde enligt anbudsförfarandet endast i 60 dagar, en tidsfrist som sedan länge passerats.

– Vid överprövningar som denna fryses processen formellt, så anbuden gäller fortfarande, invänder Benny Wennberg.

På Kvarteret Resedan ska Borgholm Energi bygga hälsocentral och 24 bostadsrättlägenheter. Samtliga tre anbud låg på drygt 90 miljoner kronor.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons