Annons
Nyheter

Wouters hoppar av Centern inför valet

Nyheter • Publicerad 17 mars 2006

I dag gör Centerpartiet ett nytt försök att fastställa sina listor till kommunfullmäktigevalet i Mörbylånga. Men Johanna Wouters, ett av de hetaste namnen som efterträdare till Saga Sigvardsson, kommer inte återfinnas bland namnen. Härom dagen tillkännagav hon oväntat att hon inte avser att kandidera för partiet – vare sig som kommunalråd eller ledamot i kommunfullmäktige.

– Jag har efter vårt senaste nomineringsmöte bestämt mig för att inte ställa upp igen på Centerpartiets valsedel och är således inte Centerpartiets kommunalrådskandidat, klargör Johanna Wouters.

Annons

Hon berättar att hennes intentioner aldrig har varit att bli heltidspolitiker, utan att driva politik till gagn för kommuninvånarna.

– Att bli kommunalråd ser jag som ett möjligt medel – inte ett mål.

En av hennes främsta målsättningar har under de senaste åren i stället varit att fokusera på familjepolitiken, säger småbarnsmamman Johanna Wouters.

INGEN KRITIK MOTDET EGNA PARTIET

Något annat som toppar hennes agenda är att utveckla ”vi-känslan” i kommunen. Inte minst det sistnämnda känner Wouters att hon inte lyckats med som aktiv politiker i Centerpartiet.

Trots det förnekar Johanna Wouters att det skulle handla om några interna stridigheter inom partiet.

– Jag har känt ibland att det varit tungt, men jag har ingen kritik mot Centern. Jag tycker fortfarande att det är ett bra parti. Mitt beslut har snarare att göra med den större politiska strukturen. Det finns vissa mönster inom kommunen som inte är bra och som man inte kan ändra på inifrån.

FÖR STORT FOKUSPÅ FÄRJESTADEN

Mer vill hon inte säga om detta i dagsläget, men antyder att Centerpartiet fått göra avkall på sin politik i alltför stor utsträckning.

– I vissa fall kanske det har blivit lite för mycket kompromisser.

Annons

Wouters säger att hon känner ett stort engagemang för Mörbylånga tätort, där hon själv bor, och som hon anser ha stora utvecklingsmöjligheter om dess särart tillvaratas. Hon är besviken på att Tanneskolan och Alungården lades ned.

– Och vi håller på att bli av med systembolaget. Det har blivit lite mycket fokusering på Färjestaden. Jag vill få fart på hela kommunen genom att utveckla handeln och lyfta fram naturen. Dessa frågor kommer jag fortsätta att arbeta för, men i en annan form som jag hoppas ger ett snabbare resultat.

FÅTT FÖRFRÅGANFRÅN ANNAT HÅLL

Vad det arbetet innebär konkret vägrar hon dock gå in närmare på just nu. Hon ”vill inte föregå händelser”, men medger till slut att det kommit förfrågningar från annat håll.

– Men det behöver inte vara från ett politiskt parti. Det finns ju andra organisationer.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons