Annons
Nyheter

Whiskyplaner ”on the rocks”

Nyheter • Publicerad 19 mars 2008

ALGUTSRUM

Planerna på ett whiskydestilleri i Algutsrum har lagts på is. I alla fall det närmaste året.

Annons

Det var annars i fjol som Whisky4U Scandinavia AB förde diskussioner med Mörbylånga kommun om planerna på att uppföra ett whiskeydestilleri vid den så kallade Per Ekströmtomten i Algutsrum. I maj 2007 presenterades destilleriplanerna tillsammans med kompletterande verksamhet i form av café, restaurang och en studiohytta för glas. Då hoppades männen bakom företaget, bland andra Stefan Norén, Magnus Almérs och Lars Limseth att en färdig byggnad skulle stå klar till sommaren och turistsäsongen 2008. Så blir det inte.

”VI VAR NÄRA”

– Vi hade privat riskkapital i form av personer som var intresserade av whisky. Tyvärr så har börserna gått ned och då har också intresset svalnat. Vi var annars väldigt nära att knyta ihop säcken, berättar Lars Limseth, vd för Whisky4U Scandinavia AB.

Så sent som för drygt sex månader sedan trodde Lars Limseth fortfarande att whiskyplanerna skulle kunna realiseras.

– I november drog sig någon ur och sedan ytterligare någon, beskriver Lars Limseth.

TIO MILJONER

Även om planerna på öländsk whisky torrlagts tills vidare, så ger de verklig entusiasterna bakom projektet inte upp hoppet om att i framtiden kunna skapa och försälja öländsk whisky.

– Men vi måste ha tio miljoner kronor i botten för att kunna starta projektet, förklarar Lars Limseth.

Ett stickspår som Whisky4U Scandinavia AB arbetar med är en etablering i Kalmar. Men enligt företagets vd så är fortfarande Öland och Algutsrum huvudspåret.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons