Annons
Nyheter

Villabygge överklagat av elva

Nyheter • Publicerad 10 januari 2008

RUNSBÄCK

Mörbylånga kommun har sagt ja till den privata exploatör som vill bygga 17 villor i Igelkärret, Runsbäck. Ett projekt som pågått sedan 2004. Nu har elva hushåll överklagat beslutet till länsstyrelsen.

Annons

I slutet av november fattade Mörbylångas miljö- och byggnadsnämnd beslut om att godkänna detaljplanen. Detta efter flera års arbete med allt från utredningar av grundvatten till bearbetning av kringboendes klagomål.

– Det har varit en process att försöka slussa fram grannarnas åsikter. Endel boende vill helst inte att det ska byggas och andra vill inte över huvud taget. I en planprocess är det svårt att jämka samman och få fram ett förslag som passar alla, säger kommunens miljö- och byggnadschef Mats Lindahl.

TJOCK PÄRM

– Nu kände vi att vi inte kan komma närmare en gemensam lösning och tog därför beslutet att säga ja till planen.

Samtliga handlingar som skapats genom åren har vid det här laget blivit till en tjock, vit pärm. Där finns bland annat kartor, yttranden från grannar och relevanta regler om vad som gäller bostäder intill lokaler för djurhållning. Pärmen ligger nu hos länsstyrelsen i Kalmar. Skulle även de säga ja till detaljplanen, finns möjligheten för grannarna att överklaga till regeringsrätten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons