Annons
Nyheter

Villaägare överklagar exploatering av grönområde

Nyheter • Publicerad 17 mars 2006

BJÖRNHOVDA

Kommunens beslut att exploatera grönområdet Björnhovda 3:15 och 3:72 har gjort ett samling villaägare upprörda. De känner sig lurade, eftersom de en gång i tiden säger sig blivit lovade att området ej skulle bebyggas.

Annons

– Här finns mycket konstigheter med i bilden, som vi vill ha utredda. Det verkar nämligen som om Mörbylånga kommun inte har riktigt rent mjöl i påsen, anser villaägarna.

SJUNKANDE HUSPRISER

De har alla bott där i uppåt 30 år och nu fruktar de att huspriserna skall sjunka.

– Alla vet ju att en fastighet med sjöutsikt är värd betydligt mer än en utan. Man behöver bara öppna tidningen.

I sin överklagan till länsrätten påpekar de att den ursprunglige ägaren till marken minsann fick avslag när han ville bygga där.

– Man kan ju bara undra om det är skillnad på folk och folk, eller är det annat som styr?

Det ligger en hund begraven, anser uppenbarligen de uppretade villaägarna, som påstår att Mörbylånga kommun nekat dem att få se en skiss över den tänkta byggnationen.

– Vi var ej berörda, sa de direkt. Om det är några som är berörda, så är det ju vi på södra sidan om Paradis. De som bor norr om har inget ont av byggnationen.

HOTAR MED STÄMNING

Villaägarna vill också veta vart de skall vända sig med sina skadeståndsanspråk för de sjunkande fastighetsvärdena i samband med att deras sjöutsikt förstörs.

Annons

– Vi avser att gå hela vägen med våra skadeståndsanspråk.

Även länsrätten vill ha svar. Senast den 12 april skall kommunen inkommit med ett yttrande på överklagandet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons