Annons
Nyheter

Vill ta över skördefesten

Nyheter • Publicerad 24 januari 2009

Det föreligger nu så många turer och är sådan snurr kring Ölands Skördefest att det är omöjligt att hänga med i allt och att hålla sig uppdaterad.

Här är nu det senaste.

Annons

Det har diskuterats att Skördefestens Vänner med Rolf Attoff i spetsen skulle ta över evenemanget från Ölands kommunalförbund. På denna idé tror inte Gustaf Öholm och Rolf Edmark, som därför i en promemoria daterad den 13 januari i år till kommunalrådet Lisbeth Lennartsson, också ordförande i Ölands kommunalförbund, kommer med detta förslag:

”Ölands Turist AB köper varumärket Skördefesten, kundstocken/kundregister med avtal och för verksamheten vitala inventarier av Skördefesten KB (som ägs av kommunalförbundet) per den 1 februari 2009. Priset är 500 000 kr.” Pengarna skall betalas med en revers och amorteringstiden sätts till fem år.

All administration integreras i ÖTAB. Personalen skall placeras på Träffpunkten i Färjestaden där det också skall sättas upp en skylt.

Skördefestens vänner skall kunna ingå i ÖTAB:s styrelse och här nämns särskilt Rolf Attoff.

Ölands kommunalförbund föreslås ansvara för avvecklingen av bolaget Skördefesten. ”Det innebär att avveckla Jörgen A och konsekvenserna av de pågående revisionerna etc.”

Ölandsbladet skall, märkligt nog, spela en roll i denna övertagandeprocess och i promemorian uttalas en direkt order till tidningen i samband med att det skall hållas en presskonferens, modell större, om saken:

”Ölandsbladet måste välkomna och beskriva lösningen som den bästa tänkbara nu tillgängliga för Skördefesten och Öland.”

Kommunalrådet Kent Ingvarsson i Mörbylånga kommenterar det ovanstående förslaget så här:

– På vems mandat erbjuder Öholm/Edmark 500 000 kr?

– Det här var ett helt nytt inspel.

Annons

– Nu är det så att Ölands kommunalförbund har en överenskommelse med Skördefestens vänner om ett övertagande, det borde ha skett redan den 1 januari, men nu får vi vänta tills efter mötet på Guntorp den 5 februari.

– Innan detta är utrett och avslutat kan vi inte gärna tala med någon annan intressent om Skördefesten, det förbjuder mig min heder.

Lisbeth Lennartsson, kommunalråd i Borgholm, har samma uppfattning som kollegan i söder:

– Nu är det Skördefestens vänner vi talar med. Vi avvaktar stämman på Guntorp den 5 februari.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons