Annons
Nyheter

Vill hyra kajplats för flytande krog

Nyheter • Publicerad 20 november 2006

Anders Blomqvist, som i somras drev restaurang Blå Valvet i köpingsvik och tidigare Flygrestaurangen i Kalmar, vill hyra kajplats i inre hamnen i Borgholm för en flytande restaurang.

– Avsikten med restaurangen är att bedriva en verksamhet som i första hand riktar sig till en vuxen publik, alltså inte ett ny diskotek eller ungdomsställe, skriver Blomqvist i ansökan.

Annons

– Den lämpligaste platsen bör vara där tidigare restaurangbåtar varit förtöjda, menar Anders Blomqvist som också är medveten om kommunens restriktiva hållning till flytande serveringar på grund av problem med tidigare innehavare.

– Med anledning av detta vill jag framhålla att jag alltid arbetat på ett seriöst sätt och följt lagar och förordningar.

Han påpekar vidare att det är av största vikt att få ett långsiktigt arrendeavtal, på grund av stora kostnader för inköp och anpassning av den flytande krogen.

– Givetvis är jag villig att diskutera ekonomiska garantier för uppfyllande av framtida åtagande gentemot kommunen för att undvika en upprepning av kommunens tidigare dåliga erfarenheter av flytande restauranger, säger Anders Blomqvist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons