Annons
Nyheter

Vill göra om stadshus till krog

Nyheter • Publicerad 29 januari 2008

BORGHOLM

Vid senaste kommunfullmäktige i Borgholm behandlades ett par motioner av det ovanligare slaget signerade Per Lublin, samt ett medborgarförslag från ”Fixar-Tobbe”.

Annons

– Vi är bedrövliga på att visa upp oss. Det kan inte vara fel att märka samtliga bilar, föreslog Torbjörn ”Fixar-Tobbe” Gustavsson tog chansen att prata ganska väl och definitivt länge om det egna medborgarförslaget ”tydliga kommunemblem på kommunens bilar”.

”Fixar-Tobbe” fick fullmäktigeförsamlingen med sig.

– Ett bra förslag, jag yrkar bifall kort och gott, stöttade Per Lublin (öp).

Och kommunalrådet Lisbeth Lennartsson hade endast en invändning: Vissa kommunbilar mår bäst av att förbli omärkta.

– Jag tänker då på  IFO-enheten. Den gruppen bilar bör vara anonyma, förklarade kommunalrådet vilket ledamöterna samtyckte till.

PÅ WEBBEN

I en motion till fullmäktige, inlämnad i veckan, föreslår Per Lublin att framtidens sammanträden webbsänds för ”att folk via sina dataskärmar eller datoranslutna TV-apparater kan sitta hemma och följa debatten, antingen direkt eller i efterhand när det passar”.

– Ett sätt att vitalisera debatten, politikerna får skärpa till sig, argumenterar Per Lublin i en kommentar till Ölandsbladet

Lublin hade ytterligare en motion: Stoppa stadshuset renovering nu. Sälj stadshuset eller gör det till ett kulturhus – eller gör en krog av det! Per Lublin ser för stunden ingen nytta i att den idag utlokaliserade stadshuspersonalen flyttar tillbaka efter en 23 miljoner kronor dyr renovering.

– Tänk till först, manade Per Lublin och ställde renoveringskostnaden mot småskolornas osäkra framtid, vilket utlöste en ilsken reaktion hos kommunalrådet Lisbeth Lennartsson:

Annons

– Ren och skär populism! Vi måste ta ansvar för de 50 som arbetar i stadshuset.

Per Lublins motion röstades ner utan votering.

MICHAEL STÅHL

Läs även:Kritik mot vårdnadsbidraget: ”Valfrihet för vilka?”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons