Annons
Nyheter

”Vi har förstahandsrätt”

Nyheter • Publicerad 25 oktober 2006

ÖLAND

Dispyten mellan Ötab och rmbr har även PRV som arena.– Vi har har förstahandsrätt genom tidigare inlämning samt upphovsrätt, hävdar Martin Stenberg/rmbr i en skrivelse till PRV.

Annons

Den 28 augusti skriver rmbr till PRV och slåss för ensamrätten till varumärket ”Sveriges Guldkant”, alternativt ”Öland - Sveriges Guldkant”.

– Vi gör en geografisk markering av märket, vilket ingen annan gör. Vi kan acceptera varumärket som ordmärke med skrivningen Öland – Sveriges Guldkant om det underlättar för PRV att ge ett direkt godkännande, skriver Martin Stenberg och garderar sig:

– Vi vill också framföra att om någon annan organisation för närvarande vill registrera Sveriges Guldkant eller Öland – Sveriges Guldkant bestrider vi detta med hänvisning till förstahandsrätt genom tidigare inlämning samt upphovsrätt till formuleringen.

Svaret från Ötab kom i mitten av oktober, detta i form av en till PRV inlämnad protest mot Stenbergs varumärkesansökan.

Efter att ha gett Ötabs version av bakgrunden till tvisten skriver ombudet Johan Åberg:

– Den uppkomna tvisten mellan rmbr och Ölands Turist avser således bättre rätt till ansökan. Som Ölands Turist uppfattar det kan en sådan fråga inte lösas av PRV, utan tvisten ska avgöras i allmän domstol. Ölands Turist vill därför informera PRV om att de nu överväger att vidta rättsliga åtgärder mot rmbr.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons