Annons
Nyheter

”Vi behöver skola nu”

Nyheter • Publicerad 27 mars 2013

FÄRJESTADEN

Föräldrar till barn vid Färjestadens skola slits mellan hopp och förtvivlan.

Annons

Det är nya turer hela tiden om skolsatsningar och samtidigt tas löften tillbaka.

Färjestadens Föräldraförening sitter mitt i stormens öga.

– Vi vill ha en bra skola för våra barn, sedan om det blir CIS, Klaraskolan eller ett kommunalt alternativ spelar ingen roll. Men det måste till en skola nu, säger Jan Berggren.

I tisdags kväll höll Färjestadens Föräldraförening ett öppet styrelsemöte på Färjestadens skola.

Det är just nu mycket möten och informationsträffar, men frågetecknen kring Färjestadens skola blir ändå inte färre. Det är där Föräldraföreningen kliver in och försöker räta ut några av frågetecknen.

En och annan tjänsteman och politiker tycker säkert att Föräldraföreningen är ”jobbig”.

Men det struntar medlemmarna i. Det är barnen som är viktigast.

– Vad händer med kommunens pengar om föräldrarna börja sätta sina barn i Kalmar i stället? Det framgick på ett föräldramöte härom veckan, att hälften av föräldrarna funderade på eller rent av redan hade skrivit in sina barn vid Kalmarskolor, berättar Jan Berggren.

Han påvisar nya siffror där rikssnittet per elev när det gäller den så kallade skolpengen ligger på 87 000 kronor.

– I Färjestadens skola där vi har över 500 barn och den totala budgeten ligger på dryga 20 miljoner så får varje elev 45 500 kronor. Sedan får vi höra att det inte ens finns pengar att måla över en möglig vägg i Färjestaden. Det är inte rimligt, tycker Jan Berggren.

Annons

Att återigen göra skola av Ekentomten är något som Föräldraföreningen förkastar.

– Det finns helt enkelt inte plats med tanke på hur parkeringen redan idag ser ut på skolan. Dessutom får barnen knappt tid att äta i skolmatsalen som det är nu, säger Hanna Petersson Wesley.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons