Annons
Nyheter

Värsting åtalad på nytt

Nyheter • Publicerad 20 november 2006

BORGHOLM

Misslyckad värstingresa 2003 – nu åtalad för misshandel och två fall av narkotikabrott.På nytt ska den i dag 20 år gamle ”värstingrese-deltagaren” stå inför rätta.

Annons

Den åtalade 20-åringen orsakade stora rubriker då han 2003 och som 16-åring deltog i en så kallad ”värstingresa” betalad av socialförvaltningen i Borgholms kommun.

För att bryta en negativ spiral och i en sista utväg lades cirka 700 000 kronor på den planerade seglatsen i Medelhavet som avbröts i förtid då det visade att båten mest låg i hamn utan vare sig handledare eller aktiviteter.

Kritiken mot värstingresan var hård redan när den ägde rum – och återkom då det med tiden stod klart att ynglingen fortsatte sin brottsliga bana.

Så sent som i januari i år konstaterade Kalmar Tingsrätt att 20-åringen återfallit till brott och dömde honom till två månader i fängelse efter en blodig och brutal misshandel i Kalmar.

slog tvåtjejer

Nu åtalas han på nytt.

Enligt assistentåklagare Hans Ranholm är 20-åringen skyldig till en misshandel utanför Strand i Borgholm samt två fall av narkotikabrott.

Vid händelsen utanför Strand den 10 juli i år ska 20-åringen ha gått till attack mot två tjejer och en kille. En av tjejerna knuffades till marken, den andra slogs i huvudet två gånger samt skallades i pannan. Killen i sällskapet slogs i ansiktet.

Enligt blodprovet 20-åringen lämnade var han vid tillfället kraftigt påverkad av alkohol samt påverkad av amfetamin och cannabis.

Trots vittnesmålen från den misshandlade trion och analysbeskedet nekar 20-åringen till misshandel och narkotikabrott. I bevisningen mot honom finns även fotografier på de personskador som uppstod.

Annons

ringa brott

Den andra fallet av narkotikabrott ska ha ägt rum i Köpingsvik under midsommarhelgen.

– NN hade den 23 juni 2006 i Köpingsvik olovligen innehaft 1,27 gram cannabisharts, som är narkotika. NN hade vid samma tillfälle olovligen brukat cannabis, som är narkotika, sägs det i åtalet.

Här förnekar 20-åringen innehav av narkotika, däremot erkänner han bruk.

Båda narkotikabrotten rubriceras som ringa.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons