Annons
Nyheter

Vårdstiftelsen bidrar med utrustning till ambulansen

Nyheter • Publicerad 25 november 2013

Vårdstiftelsen började sin verksamhet för 12 år sedan. I fredags besökte de ambulansen och fick se lite av vad de bidragit till.

Idén till Stiftelsen för vård och omsorg i Borgholms kommun, det som kallas Vårdstiftelsen, kom från Sven Lewin. Han flyttade till Sjöstorp på nordligaste Öland och såg att det behövdes mer resurser till vård och omsorg i kommunen. Han uppmanade ölänningarna till att skänka pengar och det är många som gjort detta under alla år. När ambulanspersonalen i Borgholm besöktes av representanter från Vårdstiftelsen mottogs de med kramar.

Annons

– Under alla år tror jag vi har fått utrustning för närmre en miljon kronor, tack vare alla bidrag har vi kunnat investera i saker vi aldrig hade kunnat skaffa annars, sa Peter Rundberg, stationsansvarig.

Den senaste investeringen hamnade på 130 000 kronor och där ses bland annat en mekanisk ventilator som lätt kan tas med in i hemmet om det behövs.

– Vi är de första i Kalmar län som har detta och det är en stor tillgång för oss, sa Ove Karlström, ambulansöverläkare.

Under besöket vid ambulansen visade personalen vad de fått genom Vårdstiftelsen under åren, alltifrån laddningsbar sug till ventilator som används vid hjärtstopp.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons