Annons
Nyheter

Välkomna Björkviken-pengar

Nyheter • Publicerad 16 januari 2008

BORGHOLM

Björkviken-försäljningen är i hamn – till hälften.

Annons

– Nästa inbetalning, den sista, ska komma ganska snart, säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

5,6 miljoner kronor ramlade i dagarna in på Borgholms bankgirokonto, pengar från försäljningen av markområdet ”Björkviken etapp 2”. Därmed är också den sista stora pusselbiten i kommunens budget för 2007 lagd, finanserna kommer att sluta med ett plus i storleksordningen 3-4 miljoner kronor. Även slutbetalningen från exploatörerna Björkviken AB är av vikt för den kommunala ekonomin. Om än ej med i budget.

BRA MED LITE ”LUFT”

– Årets budget är tajt och det vore inte dumt med lite ”luft”, därför har vi valt att inte lägga in dessa sista 5,6 miljoner i budget. Dels har pengar tendensen att förbrukas – det händer alltid något oplanerat – om de läggs in i budget, dels är det farligt att bygga en budget på engångsintäkter, analyserar kommunalrådet Lisbeth Lennartsson.

Slutlikviden beräknas komma inom snar framtid.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons