Annons
Nyheter

Utslagen greps för våldsamt motstånd

Nyheter • Publicerad 4 januari 2008

När kamraten låg utslagen och till synes livlös på golvet larmade festsällskapet ambulans – timmen efteråt var den ”livlöse” gripen för våldsamt motstånd mot tjänsteman och fylleri.

Skottåret 2008 fick en lugn start på Öland, hade polisen något att göra under nyårsnatten fanns ”jobben” mestadels i Kalmar.

Annons

För en yngre man i Björkviken utanför Köpingsvik gick det dock snett på många sätt: ljuset slocknade tills blåljusen kom.

– Enligt händelserapporten larmade ett gäng ungdomar ambulans då deras kompis däckat. Han låg livlös på golvet och de trodde att han var sjuk, berättar Thomas Lönnqvist på ölandspolisen.

När ambulanspersonal klev in i handlingen kvicknade den sjuke snabbt till.

– Då blev han istället aggressiv och gick till attack mot ambulanspersonalen.

– Det slutade med att polis tillkallades och killen greps misstänkt för våldsamt motstånd mot tjänsteman och blev inlagd för fylleri.

En något udda start på 2008 fick även ett par nyårsfirare i ett större festsällskap i Rälla.

–Två anmälningar från samma fest, rapporterar Kristina Öman från polishuset i Borgholm, misshandel samt stöld av mobiltelefon.

– Misshandeln gäller en person som gick ut från festen på Rälla-paviljongen för att utanför träffa på två-tre killar. En av dessa frågar honom om en viss person finns på festen och när han svarat blir han slagen i ansiktet med ett knytnävsslag och knuffas omkull. Gärningsmannen är okänd för honom, men möjligen kan vi få fram namn genom vittnen.

– På samma fest, med ett 50-tal gäster, stals en mobiltelefon. En kvinna hade hängt av sig jackan och i jackan fanns hennes mobil och någon gång under kvällen stals telefonen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons