Annons
Nyheter

Uppväxt i Färjestaden – då blir det böter, slår domstolen fast

Nyheter • Publicerad 30 november 2007

FÄRJESTADEN

Hastigheten var 30 kilometer i timmen, men inga skyltar markerade hastighetsbegränsningen. Ändå döms en 23-åring till böter efter att ha kört 39 kilometer i timmen på vägsträckan.

Annons

23-åringen körde på Storgatan i Färjestaden västerut. Vid Konsumbutiken svängde han vänster för att handla. När han körde ut från parkeringen körde han åt andra och när han åter kom fram till korsningen fanns inga skyltar som uppgav hastigheten 30 kilometer i timmen.

BORDE KÄNT TILL

Tingsrätten är med på att 23-åringen inte passerat någon 30-skylt. ”Han har dock varit i närheten av dessa skyltar och borde då uppmärksammat dessa”, skriver tingsrätten i sin dom. Tingsrätten anser att 23-åringen borde känt till hastighetsbegränsningen. Ett av domskälen är att 23-åringen både är uppväxt och boende i Färjestaden. Därför anser tingsrätten att åtalet om hastighetsöverträdelse vara styrkt och dömer honom till 2 000 kronor i böter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons