Annons
Nyheter

Unga forskare kommer hem

Nyheter • Publicerad 22 november 2006

Sällskapet Forskning på Öland fortsätter arbeta, helt i Carl von Linnés anda. I fjol tog man ett nytt grepp, att inbjuda unga forskare med anknytning till Öland att komma ”hem” och berätta om sina arbeten.

Det blev naturligtvis succé. Nu fortsätter sällskapet sin satsning. Lördagen den 25 november hålls ett nytt symposium ”Unga Ölandsforskare” på Ölands Folkhögskola i Skogsby. Från universiteten i Uppsala, Lund, Stockholm och Kalmar presenterar en handfull doktorander sina pågående arbeten.

Annons

De unga forskarna är verksamma inom vitt skilda områden. Nu får de chans att berätta om sina forskningsprojekt, eftersom alla får en halvtimma var för presentation. Självklart blir det högtidsstunder för den vetgirige. Smaka bara på t ex ”I huvudet på en fjäril” eller ”Öländska nattvioler, en sporrande historia”, som är ett par av titlarna.

Medverkar gör bland andra doktoranderna Triin Reitalu, Lund, Per Toräng, Uppsala, Elin Boberg, Uppsala, Magne Friberg, Stockholm, Olof Engstedt, Kalmar, och Jenny Hällström, Lund.

Arrangör är Sällskapet Forskning på Öland. Medarrangörer är Uppsala universitets Ekologiska forskningsstation och Ölands Folkhögskola. Sponsorer är Sparbanksstiftelsen Öland, Borgholms kommun samt Campus Öland, där bl a Mörbylånga kommun och Högskolan i Kalmar ingår.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons