Annons
Nyheter

Tvåårig jakt på boplundrare

Nyheter • Publicerad 10 mars 2008

SÖDRA ÖLAND

Mörbylånga jaktvårdskrets har fått rätt till skyddsjakt av boplundrare under en tvåårsperiod. Länsstyrelsen bedömer att detta inte ska påverka miljön i de berörda områdena.

Annons

Skyddsjakten kommer att pågå mellan första januari 2008 till sista december 2009. Syftet är att ge markhäckande fågelarter bättre förutsättningar för överlevnad. Längs Ölands sjömarker häckar många arter som är utrotningshotade eller missgynnade. Deras bon har plundrats av så kallade predatorer, bland annat rovdjur som grävling, mink och räv samt kråkfåglar.

Jakten kommer att ske inom Hulterstads naturreservat, Hulterstads sjömarker, Triberga-Alby mosse samt Stora Örens fågelskyddsområde. Som villkor för godkännandet vill länsstyrelsen att markägare och djurhållare ska ha tillåtit jakten, att besöken inom områdena ska minimeras så långt det går samt att arbetet ska ske hänsynsfullt och försiktigt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons