Annons
Nyheter

Två ”fyrer” på samma ö

Nyheter • Publicerad 15 februari 2007

MÖLLSTORP

Långe Jan och Långe Erik fick inviga årets företagarträff på Träffpunkt Öland.För Kent Ingvarsson var det väl inga bekymmer att gestalta Långe Jan. Men Lisbeth Lennartsson fick allt ta en stol till hjälp för att efterlikna Långe Erik.

Annons

– Förstår varför långa män ofta är tunnhåriga, det blåser mycket här uppe, skojade Lisbeth Lennartsson med passning till kommunalrådskollegan i söder.

– Ja, men det här är ju solens och vindarnas ö, replikerade Kent Ingvarsson snabbt.

Nåja, någon skådespelare i världsklass lär han väl aldrig bli, Kent Ingvarsson. Men han hängde i alla fall på riktigt hyggligt när hurtiga Lisbeth Lennartsson sjösatte idén om att låta de bägge öländska fyrarna inviga årets företagarträff.

– En kul grej bara, tyckte Kent Ingvarsson.

NYA KUNSKAPER OCH BEKANTSKAPER

Bland föredragshållarna på årets företagarträff märktes Torsten Jansson, VD för New Wave Group AB, som vänt glasrikets minussiffror till plus, samt Kalmars näringslivschef Tomas Davidsson vilken haft en hektisk tid med den kinesiska satsningen Fanerdun och Räddningstjänstens säkerhetsingenjör Anders Sporrong.

Den årliga träffen för öländska företag går fjorton år tillbaka.

– Viktigast är nog att företagen kommer hit och pratar med varandra, säger Tage Selander, näringslivschef i Mörbylånga kommun.

– Vi har väldigt många små företag på ön, för dem är det bra att både få nya kunskaper och bekantskaper, säger Anders Nyholm, näringslivschef i Borgholms kommun.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons