Annons
Nyheter

Turistbyrån flyttar från bron

Nyheter • Publicerad 15 november 2013

Efter många turer – Ölands Turistbyrå i Färjestaden flyttar till Borgholm.

– Som längst till den sista april nästa år, det är absolut deadline, säger kommunalförbundets ordförande Kent Ingvarsson.

Annons

Sedan en tid tillbaka har det stått klart att Ölands enda kvarvarande turistbyrå, den i Färjestaden, inom kort lämnar sina lokaler vid Träffpunkten nära brofästet, detta då hyran på drygt en halv miljon kronor inte passar kommunalförbundets kassa.

Målet har varit att hitta nya lokaler så nära de nuvarande som möjligt, vid kommunalförbundets sammanträde i veckan gjordes en kovändning  – av ekonomiska skäl.

Temporär

Därmed blir Träffpunkt Mittpunkt efter årsskiftet.

- Turistbyrån på Mittpunkten i Borgholm har ju avvecklats, men vi har inte krånglat oss ur hyreskontraktet och står kvar med kostnader något år till, så då blev beslutet att i en kortsiktig lösning flytta dit, säger kommunalförbundets ordförande Kent Ingvarsson (M) och är mycket tydlig med att den oväntade flytten till Borgholm är av temporär art.

– Som längst till den sista april nästa år, det är absolut deadline. I kommunalförbundet är vi överens om att den grundläggande turistinformationen ska ligga i Färjestaden och så nära Ölandsbron som möjligt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons