Annons
Nyheter

Trilskande rattfyllo sparkade och spottade på sjuksköterska

Nyheter • Publicerad 2 november 2007

NORRA ÖLAND

– Ni ser klena ut, ni kan ju försöka ta prov på mig, sa det misstänkta rattfyllot på norra Öland och satte sig till våldsamt motvärn mot de två polismännen.

Annons

En halvtimmes brottningsmatch senare var emellertid blodprovet klart och kunde ge besked om att 29-åringen från Göteborg hade 2,39 promille i blodet. Men under den halvtimmen hade han inte bara brottats med polismännen utan också sparkat och spottat på sjuksköterskan. Det var först när polismännen till sist tvingades nödgade att använda pepparspray i ögonen på 29-åringen som denne lugnade ned sig så pass mycket att ett blodprov kunde tas.

– Taskigt, säger 29-åringen i senare polisförhör, om att poliserna sprayade honom.

29-ÅRIG OSKULD

29-åringen själv hävdar sin oskuld. Han har inte gjort våldsamt motstånd, han har inte spottat på någon, han har över huvudtaget inte ens kört bil i samband med gripandet för rattfylleri. Det finns det däremot vittnesuppgifter på.

Nu åtalas 29-åringen för den misstänkta fyllekörningen i somras på norra Öland. 29-åringen har inget mer att tillägga i polisförhören. Mer än att han snart ska mönstra på en båt som styrman...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons