Annons
Nyheter

Trängsel och trivsel i Borgholm

Nyheter • Publicerad 4 oktober 2011

BORGHOLM

Redan i onsdags började folk strömma till Borgholm och i lördags nåddes kulmen.

Annons

Det handlades, åts och dracks, festades och dansades hela dan och halva natten, och antalet besökare var definitivt inte färre än i fjol.

Musik i mängder bjöds det också på, alltifrån Frälsningsarméns musikkår till Ulf Olsson som vände vinylplattor på HimlaGott.

Husbilsplatserna räckte förstås inte till så hela stan var i princip garnerad med husbilsekipage, till exempel hela yttre hamnen och en bit av Bäckmans park.

Skördefest i kombination med sommarväder lockade ett tjugotal båtar till gästhamnen och på Sjötorget flockades mängder av folk runt fiskaren Ulf Åkerlunds jätteakvarium där ett dussintal sorters fiskar simmade omkring.

Det surrade också i luften under helgen. Ett gäng med paramotorflygare hade slagit läger på Borglanda och hela dagen gled de färgglada, motoriserade fallskärmarna över staden.

AKVARIUM LOCKADE

Skördefesten i sin helhet blev förstås en riktig fullträff.

– Ja, helt formidabel, den här festen blir svår att matcha, säger Skördegeneralen Stefan Ahlgren som är både trött och lycklig efter att ha flängt runt hela ön.

– Och det är roligt att det kom så mycket folk till norra Öland, till exempel på Böda Sand där man hade över 3 000 besökare på Night Glow.

– Det är också klart att vi får Matlandet–konferensen även nästa år och det är oerhört viktigt.

Annons

Det pratas ju en hel del om husbilar, ofta negativt, men Stefan har en annan åsikt.

– Alla bäddar på Öland är fyllda till bristningsgränsen, men här har man ju bäddarna med sig. Så husbilsfolket bidrar en hel del till att öka besöksantalet, säger Stefan som kan se tillbaka på en synnerligen lyckad Skördfest.

– Men samtidigt är jag förvånad över att inte alla företagare är med, för så är det tyvärr.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons