Annons
Nyheter

Tomtgränser inte kommunens sak

Nyheter • Publicerad 6 maj 2011

LILLA SMEDBY

När teglet från det konkursade Fanerdun köptes upp av en sommarölänning, sålde kommunen en bit mark där teglet kunde förvaras. Men kommunen ägde inte hela den sålda marken, hävdar en person som i ett brev riktar kritik mot hur miljöchefen Mats Lindahl har hanterat fallet.

Annons

Ölandsbladet har tidigare skrivit om en kvinna som införskaffade Fanerdunteglet och köpte fastigheten i Lilla Smedby för att ha den som tegelupplag.

VILL HA BESKED

Den som äger grannfastigheten försökte i september 2010 uppmärksamma Mörbylånga kommun på att en del av grannens fastighet felaktigt såldes till tegelägaren.

På onsdagen nåddes Mats Lindahl av brev från en släkting till grannfastighetens ägare. Under torsdagen kom ytterligare ett brev, den här gången från ägaren själv. Båda är kritiska till att de aldrig fått något riktigt svar av kommunen, och vill nu ha ett klart och tydligt besked om vad som gäller kring gränsdragningen.

– Vi orkar inte med detta längre utan åtgärder för att få kommunen att rätta till och få markfrågan klar med ett säkert dokument, skriver släktingen.

UPP TILL ÄGARNA

Under torsdagen författade Mats Lindahl ett svarsbrev där han förklarar att kommunen inte har sålt något mer än vad den ägt. Däremot finns ett servitut som medger att tegelägaren får köra över grannfastighetens ägor.

– Det framgår av kartor hur fastigheterna ser ut och var de ligger. Om oklarheter kring gränserna uppstår så är det inte en sak för kommunen, utan för ägarna av de båda fastigheterna, säger Mats Lindahl till Ölandsbladet.

Han menar att rätt uppgifter går att få ut från Lantmäteriet, mot en avgift.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons