Annons
Nyheter

Tog tillbaka allt i hovrätten: ”Dödshoten var ej illa menade”

Nyheter • Publicerad 12 mars 2008

NORRA ÖLAND

Tingsrätten dömde 60-åringen från norra Öland till fängelse för grov kvinnofridskränkning. I hovrättsförhandlingarna tog emellertid hustrun tillbaka uppgifter och hävdade att hon överdrivit. Därför friar nu hovrätten 60-åringen från misstankarna om kvinnofridskränkning och upphäver tingsrättens fängelsedom.

Annons

Tingsrätten dömde 60-åringen för att under lång tid utsatt sin hustru för både hot och våld. Kvinnans föräldrar har också försökt förmå sin dotter att lämna mannen. För hovrätten angav kvinnan att just detta faktum att hennes anhöriga lagt sig i hennes och makens relation påverkat paret. Det ska ha gjort att 60-åringen börjat dricka allt mer alkohol. Inför tingsrätten berättade kvinnan hur mannen slagit henne i ansiktet den 6 december och att han därefter två gånger hotat att döda henne, det var den händelsen som till sist gjorde att polis kopplades in.

”INSULINKÄNNINGAR”

I hovrätten tog kvinnan tillbaka sina uppgifter. Visserligen viftade maken med handen i hennes ansikte, men kvinnan tror såhär i efterhand att det mer var för att väcka hennes uppmärksamhet och dödshoten vet hon nu att han egentligen inte menade något illa med. Makan berättade för hovrätten att hon har insulinkänningar och att hon nog själv därför kunnat bli aggressiv och säga otrevligheter. Det ska ha varit vid sådana tillfällen som maken tagit tag och ”skakat om” henne. Kvinnan säger sig vilja fortsätta sin relation med sin make.

Eftersom hovrätten inte har några andra uppgifter än parets egna utsagon att ta ställning till frias mannen från misstankarna om kvinnofridskränkningar. Däremot fälls han för olaga hot och döms till 70 dagsböter. En nämndeman var av skiljaktig mening och ville fastställa tingsrättens tidigare dom.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons