Annons
Nyheter

Tjuv stal Buddha

Nyheter • Publicerad 16 januari 2006

ÖLAND

Inbrott med (b)udda stöldgods och skadegörelse dominerar bilden av den gångna helgens samlade brottslighet.– Och det som inträffade inträffade söderut, konstaterar Thomas Lönnqvist vid borgholmspolisen.

Annons

Två bilinbrott i Mörbylånga, inbrottsförsök vid cykelaffären i Färjestaden, nattlig och uppmärksammad tjuv i bostad i Mörbylånga samt:

– Skadegörelse på en sommarbutik efter länsväg 136 i Vickleby. Den här butiken ligger intill busshållplatsen och någon, eller några, har roat sig med att slå sönder nio av butikens små spröjsade fönsterrutor. Detta med hjälp av en träbänk, som i vanliga fall står vid busshållplatsen, berättar Thomas Lönnqvist.

Skadegörelsen upptäcktes på lördag förmiddag.

– Värt att notera att ortsbor vid 23-tiden på fredagen hörde ”liv” från ett ungdomsgäng som uppehöll sig på busshållplatsen eller i dess närhet.

Rubricerat som grov stöld är en händelse i en villa i Mörbylånga.

– Enligt anmälan tittade dottern i huset på tv runt midnatt när hon plötsligt fick se en okänd man stå i hallen varpå han drar därifrån. Med sig får han en mobiltelefon, en hyrd DVD-film samt en Buddha-staty!

Enligt polisen kan en silverfägad kombi-bil möjligen sättas i samband med stölden.

MICHAEL STÅHL

michael.stahl@olandsbladet.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons