Annons
Nyheter

Tioårig pojke till sjukhus

Nyheter • Publicerad 27 juli 2006

En tioårig pojke fick på tisdagskvällen föras till sjukhus med ambulans. Pojken ska ha badat i poolen på Löttorps camping, men platschef Zizzi Widäng är förbryllad.– Alla våra värden är normala, konstaterar hon.

Det var klockan 18 på tisdagskvällen, en timme efter att poolområdet stängt, som larmet om pojken kom till SOS. Pojken hade badat i poolen tidigare under dagen och föräldrarna trodde att pojken reagerade på ett klorutsläpp.

Annons

Enligt vakthavande befäl, Reine Johansson, betraktas ärendet som ett miljöbrott och en förundersökning kommer att inledas. Men på Löttorps camping är man djupt förbryllade över hela händelsen.

– Vi vet fortfarande inte vem det var som drabbades och vi vet inte själva vad som kan ha hänt, säger platschef Zizzi Widäng.

– Men alla värden har legat inom normala gränsvärden hela dagen, försäkrar hon och förklarar vidare att man för loggar hela tiden över klorvärdena i poolen.

1 år sedan klorutsläpp

För ganska exakt ett år sedan inträffade ett klorutsläpp på Löttorps camping. Sju barn fördes till sjukhus med symtom andnöd, illamående och irritation i ögonen. Den gången kunde man konstatera att det var ett utsläpp av natriumhypoklorid som berodde på den mänskliga faktorn.

Zizzi Widäng hoppas nu att den drabbade pojken och hans föräldrar tar kontakt med henne eller personalen på campingen.

– Det känns ju olustigt att vi inte vet något själva. Han har ju uppenbarligen åkt till sjukhus av något skäl och vi skulle vilja få deras version för att kunna analysera igenom det hela, säger hon.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons