Annons
Nyheter

Telefonterror mot 81-åring

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2006

Sent på kvällen ringde telefonen hemma hos 81-åringen.– Jag är ledsen att meddela att din son är död, lät telefonrösten meddela.När den upprörde 81-åringen kontrollerade uppgiften visade den sig vara osann.

Sonen var i allra högsta grad i livet.

Annons

Någon ville på ett högst obehagligt sätt driva med 81-åringen från Färjestaden.

– Jag blev alldeles chockad när jag fick samtalet och ledsen förstås, beskriver 81-åringen.

Under lite drygt ett år har 81-åringen fått mängder av samtal med diverse obehagliga påståenden och erbjudanden.

– Det är som om de hyser något agg till mig, men jag förstår inte. Jag kan inte påminna mig om att jag är ovän med någon, säger 81-åringen.

Nu har han polisanmält telefonterrorn. Genom polisen har han fått rådet att kontakta Telia för att kunna få listor på vem det är som ringt honom.

81-åringen har även fått rådet att skaffa en nummerpresentatör.

Men för en 81-åring som känner sig lite främmande i den nya teknikvärlden är det inte alldeles lätt att följa dessa råd, hur goda de än mån vara.

Ett annat alternativ för 81-åringen att slippa telefonterroristerna är att byta telefonnummer och få ett hemligt nummer.

– Men jag tycker inte att jag ska behöva göra det. Och det känns onödigt. Jag kanske inte är livet så länge till, säger 81-åringen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons