Annons
Nyheter

Taket – en beprövad dörr för tjuvar på Ölands Köpstad

Nyheter • Publicerad 2 januari 2009

FÄRJESTADEN

Året kunde ha börjat bättre för Michael Almqvist, som driver Team Sportia och klädbutiken PM i Ölands Köpstad. Någon gång under natten till fredagen (förmodligen runt 0230-tiden) bröt sig en eller flera tjuvar in genom taket på Ölands Köpstad med sikte på just klädbutiken PM.

Annons

Att gå takvägen när buset ska göra inbrott på Ölands Köpstad börjar snart bli rutin. För något år sedan bröt sig en eller flera tjuvar genom taket ovanför frisörsalongen Intermezzo och rensade stället på säljbara produkter. Året därpå fick AudioVideo påhälsning – också via taket.

Och så nu, strax efter nyårsskiftet, var det dags igen. Någon, eller några, mörkermän bröt sig, natten till fredagen (2:a januari), igenom taket ovanför klädesbutiken PM och länsade både kassan på cirka 20 000 kronor och valda delar av klädessortimentet.

– Det är för jäkligt, suckar Michael Almqvist och ser ut över förödelsen på kontoret och i butiken.

– Året kunde ha börjat bättre.

LUTTRAD

Michael ”Micke” Almqvist har annars vanan inne när det gäller just inbrott.

– Jo, tyvärr får man väl säga. Två gånger har det varit inbrott på Team Sportia på Köpstaden, varav en gång på en julaftonsmorgon. PM har fått ovälkommen påhälsning en gång tidigare, dock inte genom taket.

– Och Team Sportia-butiken i Kalmar har också haft ett par inbrott.

– Man börjar bli luttrad. Men att gå genom taket var en ny variant för mig, om än inte för Köpstadskollektivet.

KOFOT OCH YXA

Annons

Finns det då några intressanta ledtrådar för polisen att arbeta med, mer än det sedvanligt tekniska jobbet inne i själva butiken med fingeravtryck, DNA och annat som vi sett på TV (exempelvis CSI)?

– Man vet att inbrottet skedde runt 0230. Ett så kallat icidentlarm gick klockan 0235, vilket tyder på att förövarna bröt sig igenom taket vid den tidpunkten.

Incidentlarmet larmar om något som inte är direkt ”farligt” håller på att hända, eller har hänt.

– Det kan exempelvis vara ett kabelbrott eller liknande.

ytterligare en intressant detalj i sammanhanget är att vaktmästaren på Färjestadens skola,

Berne Johansson, hittade en kundvagn vid skolan på fredagsmorgonen. I vagnen fanns mängder med varor från PM-butiken – plus en kofot och en yxa invirad i en plastpåse.

– Och de grejorna har givetvis polisen tagit hand om.

 

ULF HEDMAN

ulf.hedman@olandsbladet.se

Annons

 

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons