Annons
Nyheter

Svart kebab i Köpingsvik

Nyheter • Publicerad 2 maj 2008

Västeråsarens strategiskt placerade kebab- och pizzavagn har under många år varit ett vattenhål för bad- och sommargäster i Köpingsvik. Fast ständigt och jämnt, enligt västmanlänningen, en förlusthistoria där vare sig han eller hustrun kunnat ta ut någon lön, de många och sena timmarna i vagnen till trots.

Skatteverket anser dock att försäljningen av kebab inbringat en hel del och sköntaxerar mannen för åren 2005, 2006 och 2007. Inkomsterna för dessa år beräknas till 136 000, 81 000 och 2 100 kronor. Han krävs på moms på totalt 60 000 kronor och påförs även ett 40-procentigt skattetillägg.

– Jag har haft inkomster från Turkiet och Tyskland där jag uppträtt som musiker, är en av västeråsarens förklaringar till att han ändock, utan lön, fått ihop till livets nödtorft.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons