Annons
Nyheter

Svåra val för föräldrar

Nyheter • Publicerad 8 mars 2013

FÄRJESTADEN

Friskolornas förespråkade talade väl om sina skolor.

Annons

Men det var som föräldern Camilla Forsberg punkterade informationskvällen:

– Det spelar ju ingen roll hur väl ni talar för er sak. Vi föräldrar kan ändå inte välja alternativ. Det är Mörbylånga kommun som fattar beslut om vilken skola som får starta.

Informationsmötet i matsalen på Färjestadens skola på torsdagskvällen blev välbesökt. Färjestadens Föräldraförening bjöd in CIS, Klaraskolan och Ölands Friskola för att tillsammans med Mörbylånga kommun redogöra för sina framtidsplaner i Färjestadens skolfråga.

Märkligt nog fanns inga tjänstemän från skolförvaltningen på plats, varför kommunpolitikerna hade vissa besvär med att redogöra för Färjestadens skolsituation idag och i framtiden.

– Tycker det var synd att tjänstemännen inte var här i dag och kunde redogöra för vår verksamhet, närmast ursäktade ordföranden i barn- och ungdomsutskottet, Sven Stensson (m).

VILKEN FRISKOLA

Intresset för mötet bevisar att många föräldrar i Färjestaden just nu har frågor och funderingar över skolframtiden för sina barn.

Friskola eller inte?

Vilken friskola i så fall?

Föräldraföreningen erbjöd friskoleentreprenörerna möjlighet att under tio minuter presentera sina planer var för sig.

Annons

Johan Gustafsson och Roger Bernhardsson berättade att Klaraskolan kommer att arbeta med två parallellklasser från förskolan upp till årskurs 6. Fullt utbyggd kommer Klaraskolan att erbjuda plats för 252 elever.

Extra resurser ska sättas in i de tidigare åren.

– Vi kommer att satsa mycket på utepedagogik, informerade Roger Bernhardsson.

Tomas Eriksson och Mattias Mild redogjorde CIS-skolans helhetsgrepp med en parallell från förskoleklass upp till sexan och två paralleller från årskurs 7 till 9.

CIS lyfte fram att de skaffat sig erfarenheter genom tidigare skolsatsningar i Kalmar. Språket är prioriterat för CIS, varför ett bibliotek kommer ha en central position på skolan.

– Trygghet och kunskap är viktigt för oss, framhöll Tomas Eriksson.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons