Annons
Nyheter

Sunshine blir Terrazzen

Nyheter • Publicerad 17 april 2009

– Vi har flera år funderat på att bli våra egna och bollat många idéer.

– På Öland hade vi inte varit förrän förra året då vi hälsade på min bror Frank och hans familj som har Kaffestugan i Böda.

Annons

– Vi fick veta att krogen Sunshine var till salu, och varför inte, Byxelkrok är ju en potential.

Det säger Jeanette Thygesen som tillsammans med maken Zissios Reizopoulos tidigare i vår tog över sommarkrogen Sunshine, belägen på hamnplan i Kroken.

Nu har de blivit bofasta efter att ha köpt ett hus i Högby och för närvarande pågår en ombyggnad av krogen.

Jeanette och Zissios kommer från Hurva utanför Eslöv. Jeanette har tidigare jobbat 20 år inom vården, samt med administration, marknadsföring och försäljning och Zissios, som själv är uppvuxen i en taverna i Grekland, har jobbat som kock i Malmö och Lund.

– Vi har gjort en del omdisponeringar i köket, bland annat ett separat pizzabageri med två ugnar. Och just nu håller vi på att glasa in en del av uteterrasen, där vi också kommer att ha en pelletskamin, säger Jeanette.

– När det gäller menyn kommer vi att ha medelhavsinspirerad mat, grillspett och pizza, och temakvällar med musik, berättar Zissios som också låtit musiken få grekiska influenser.

– Ja, en trubadur som spelar bouzoki blir det, men det finns också planer på kubansk musik.

Till Valborg räknar de med att allt ska vara klart och då byter Sunshine namn till Terrazzen. Och därefter blir det öppet fredagar-söndagar fram till dess säsongen sparkar igång.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons