Annons
Nyheter

Sundebys utfyllnad nu ett ärende för kronofogden

Nyheter • Publicerad 11 oktober 2006

RUNSBÄCK

Härom veckan fick Björn Sundeby mottaga ett delgivningskvitto i sin schweiziska brevlåda på Grand Rue 19. Innebörden var att länsstyrelsen nu kommer att begära verkställighet av beslutet att ta bort hans utfyllnad i Kalmarsund.

Annons

Samma dag skickade länsstyrelsen även en skrivelse till Kronofogdemyndigheten i Kalmar, där myndigheten yrkade på att kronofogden verkställer lagakraftvunnet beslut, vilket slutligt prövats av Miljööverdomstolen.

Med yrkandet bifogades bland annat ett protokoll daterat den 25 augusti, där Björn Sundebys sista överklagande av utdömt vite nekades prövningstillstånd. Av handlingarna framgår även att detta beslut ej hade överklagats.

LIGGER ÄNNU KVAR

Enligt länsstyrelsen har Sundeby inte visat att han har för avsikt att ta bort vare sig utfyllnaden eller återställa det dike han fyllt igen – trots upprepade påstötningar och ett saftigt löpande vite (vilket Ölandsbladet tidigare rapporterat om).

”Eftersom ägaren till fastigheten Runsbäck 7:26 fått slutliga prövningar i de ärenden som överklagats så bör föreläggandet nu utföras”, avslutar länsstyrelsen.

Men ännu ligger stenarna kvar i sundet och Björn Sundeby har visat att han inte ens ger sig i ”sista taget”, varför fortsättning lär följa...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons