Annons
Nyheter

Sundeby försöker vinna tid

Nyheter • Publicerad 18 november 2006

RUNSBÄCK

I onsdags skulle Björn Sundebys stenutfyllnad i Kalmarsund vara borta, annars hotade kronofogden komma och hjälpa till med handräckningen. Men ännu ligger stenarna kvar.

Annons

I sista stund överklagade nämligen Björn Sundeby länsstyrelsens handräckningsbeslut till länsrätten. Argumenten gick att känna igen från tidigare skriftväxlingar, men framför allt betonade hans ombud att det är motiverat att avvakta med verkställigheten till dess att kommunen har haft möjlighet att ta ställning till Sundebys begäran om planändring.

DRÖJER TILL ÅRSSKIFTET

Kronofogdemyndighetens indrivningsenhet i Kalmar står dock beredda.

– Eftersom han inte tagit bort utfyllnaden fortsätter vår handläggning av ärendet, och blir det ingen inhibition (inställande av verkställigheten) påbörjar vi upphandlingen, säger en av förättningsmännen.

Det lär dock ta ett tag innan upphandlingen är klar, åtminstone till årsskiftet tror man på kronofogdemyndigheten. Så hur det än går har Björn Sundeby onekligen vunnit lite tid.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons