Annons
Nyheter

Succé för Kalvhagen

Nyheter • Publicerad 3 juli 2012

SÖDVIK

Dom har gjort det igen - total succé i Kalvhagen på lördagen hos Ingemar Johansson och Anne-Sofie Holmberg. Till och med vädret var med på noterna, sol och varmt hela dagen.

Annons

Det var varmast på Öland just den här lördagen, bland annat. Trots högsommarvärmen dök det ändå upp ett hundratal. Det blev trivsamt som på en familjefest eller gardenparty. Folk satt i gröngräset med sina barn. I matstånden kunde man handla goda maträtter, drycker, godis och glass.

Här byggdes instrument av tvättbräder, under ledning av musikerna Martin Ljungberg och Jacob Ullberger. Martins washboards hängde som utställning på planket ut mot gatan. Och ukuleleläraren Daniel Wood, övade med barnen till kvällens konsert. Ukulele var ordet. I Helsingborg slog Daniel Wood och hans elever rekord med 1957 entusiaster på ukulele för några år sedan. De spelade samma låt i åtta minuters ensemblespel, så Daniel planerar nu att bilda en ukulelemaffia på Öland!

MERA KOMMER

De fantastiska artisterna som radarparet Johansson-Holmberg lyckats locka hit, uppträdanden av högsta klass. Några danslystna ungdomar, med egna nummer, roade den förtjusta publiken medan musikerna avlöste varandra på scenen, ända till midnatt. För oss som var där, var det alldeles underbart!

Sex evenemang till är planerade under sommaren. Den 6 juli kommer Anders Linder och Clarksdale Express och Gladjazzarna. Sommaren fortsätter med bland andra Eka Spelmän, Susanne Alfvengren, Stockholms Stompers, Åsa Jinder och finalen den 18 augusti med Kalvhagen contry club som bjuder på en massa musik, bland annat Rockabilly, jazz, Rock’n roll, American roots, Contry och luftakrobatik.

RAGNHILD OXHAGEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons