Annons
Nyheter

Stort stöd för att behålla KLS

Nyheter • Publicerad 2 februari 2006

Stödet för att behålla KLS i kalmar är stort. På tisdagen överlämnade företrädare för nätverket Initiativet för lokala varor, i Kalmar mer än 3700 namnunderskrifter till styrelsen för KLS.

– Självklart är alla namnunderskrifter som aktionsgruppen samlat in en extra sporre i vårt arbete, säger Mats Olsson.

Annons

Om två veckor ska KLS:s styrelse ta ställning till det bud som Swedish meats lagt på KLS Livsmedel ek. för.

– Som landets tredje största aktör i branschen vill vi förstås finnas kvar, säger Mats Olsson, styrelseordförande i KLS. Men efter några års förlustresultat, ökande priser på djur vi köper in och sjunkande priser på levererade varor, så måste vi anpassa oss till verkligheten. Vi räknar nu på hur vi skulle kunna få lönsamhet på verksamheten om vi säger nej till budet. Än finns inga färdiga lösningar, men enligt Mats Olsson ökar intresset för KLS produkter även utanför Kalmar Län. Om styrelsen bestämmer sig för att acceptera budet är det stämman i mars som tar det definitiva beslutet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons