Annons
Nyheter

Stort intresse för översiktsplan

Nyheter • Publicerad 24 oktober 2011

KÖPINGSVIK

– Det var ett bra möte med många bra synpunkter.

Annons

– Och det är positivt att bli påmind om hur nära hjärtat platsen där man bor ligger.

Det säger planarkitekt Hanna Olin Nordenmarker som i veckan ledde ett möte om Köpingsviks utveckling.

Mötet ingick i arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Borgholm–Köpingsvik och ett 60-tal personer fanns på plats för att med sin lokalkännedom ge samhällsbyggnadsnämnden ge mera information för det fortsatta arbetet.

Och det var ingen brist på vare sig synpunkter eller idéer. Inledningsvis var det inte så många som höjde sin stämma, men sedan man samlats i grupper lossnade det.

Och det resulterade i en lång lista. Ewa Engström presenterade en rad förslag från Samfällighetsföreningen, Företagareföreningen och de boende, och här är några av dem:

Den gamla festplatsen återskapas på platsen där Midsommarkalaset hölls, en cykelled med historiska tavlor skapas. En isbana, en boulebana och en skateramp var andra önskemål och man vill också anordna en Bondens marknad.

Vidare plantering av rosor på allmänna platser och att hålla sommarauktioner.

För att finansiera idéerna tas det ut parkeringsavgifter på festplatsen.

Under diskussionerna kom det fram ytterligare önskemål. Det måste planeras för industrimark i samhället så att nya verksamheter får en möjlighet att etablera sig och att befintliga kan utvecklas. Och en plats för engergiproduktion; fjärrvärme, biogas och solceller.

Man önskade fler permanentboenden och ansåg att det redan finns tillräckligt med sommarstugor och att det ges tillstånd till för många av dem. Ett förslag var att bygga i stenbrottet vid Furuhäll.

Annons

Ett annat, och viktigt förslag var att bygga en gångtunnel under väg 136 genom samhället, gärna i anslutning till busshållplatsen vid Kyrkallén, och en rondell vid korsningen till Löt/Gärdslösavägen.

Och absolut ingen förbifart Borgholm/Köpingsvik genom Kolstad, även om den frågan inte är aktuell i dagsläget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons