Annons
Nyheter

Storsatsning i Kalmar kan innebära över hundra jobb

Nyheter • Publicerad 5 mars 2008

KALMAR

Företaget Norba, marknadsledande på den nordiska sopbilsmarknaden, gör en storsatsning i Kalmar, vilken sägs innebära över hundra arbetstillfällen. Gemensamt med Industriparken i Kalmar AB, arbetar man nu med att färdigställa ändamålsenliga lokaler på drygt 10 000 kvadratmeter i Bombardiers gamla lokaler.

Annons

Norba har i dagarna tecknat ett femårigt hyresavtal med kommunbolaget Industriparken i Kalmar AB för sin verksamhet i Norden som inbegriper huvudkontor, försäljning, service, engineering och produktion. Avtalet är en långsiktig investering mot den nordiska miljöteknikmarknaden och innebär totalt 110 anställda. En satsning från Norbas amerikanska ägare Oshkosh Corporation skapar nu de rätta förutsättningarna för framtiden.

POSITIVA PERSSON

Satsningen innebär att ytterligare ett marknadsledande företag har valt att placera sig i Kalmar.

– Norbas etablering är ännu ett positivt besked för Kalmar. Under det senaste året har vi haft många nyetableringar inom handelns område. Därför känns det extra positivt att nu kunna presentera industriella satsningar i kommunen, speciellt inom ett framtidsområde som miljöteknik. Även andra företag i kommunen har byggt ut eller planerar investeringar vilket ger en bra och stabil balans på arbetsmarknaden, säger kommunalrådet Johan Persson (s).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons