Annons
Nyheter

Storm-ovädret som kom av sig

Nyheter • Publicerad 22 januari 2008

ÖLAND

Helgens oväder blev inte det utlovade, men visst blåste det. Och sjön gick hög, särskilt vid norra Ölands kuster där mer än två meter höga vågor slog in mot stränderna.

Annons

Några olyckor är inte rapporterade. Ett 50-tal hushåll i Runsten och Långlöt blev dock strömlösa och några incidenter inträffade.

EN SEGELBÅT VÄLTE

I Borgholm blåste staketet som omger stadshuset under ombyggnaden ned längs Södra Långgatan och på båtupplaget i yttre hamnen välte en segelbåt och var nära att skada båtklubbens två båtar av typ 606. Segelbåten var uppställd i en vagga som gav vika i byarna eftersom den stod uppställd tvärs vinden.

VACKRA SKÅDESPEL

På norra Öland bjöds det på vackra skådespel. Vinden, som uppgick till dryga 20 sekundmeter, möjligen storm i någon vindstöt, piskade av vågtopparna till skum och bränningarna förvandlades till höga kaskader när de mötte kalkstensklippan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons