Annons
Nyheter

Stora Priset till Dave Karlsson

Nyheter • Publicerad 29 november 2013

Ölandsklubben i Stockholm har hållit sitt Höstmöte i Storkyrkoförsamlingens samlingslokal i Gamla Stan med ett 70–tal deltagare.

Enligt kommitténs förslag beslöt klubben att utse Dave Karlsson, platschef på Station Linné, till mottagare av Ölandsklubbens Stora Pris 2013 på 25 000 kronor.

Annons

På mötet delades ytterligare 65 000 kronor ut till olika kulturella ändamål.

Motiveringen till Stora Priset lyder enligt följande:

"Dave Karlsson har på ett mycket förtjänstfullt sätt uträttat ett arbete av stor betydelse. Arbetet är värdefullt för Öland, men också för den internationella forskarvärlden.

Dave har lotsat en sammansvetsad och högkompetent stab medarbetare med sikte på Station Linnés utveckling. Ölands natur och kultur finns i första rummet för Dave och Station Linné när han leder och administrerar den naturvetenskapliga forskningen. Även internationella forskare lotsar han in i öländsk natur och kultur.

Dave kan på ett oefterhärmligt sätt begeistra människor då han presenterar sitt och Station Linnés arbete inom den forskning som han och hans stab bedriver inom ämnet entomologi – vetenskapen om insekterna.

Dave sköter administrationen kring den viktiga, publika, utåtriktade verksamheten. Tack vare ett antal fantastiska guider kan Station Linné därmed erbjuda den breda allmänheten natur– och kulturupplevelser i det öländska landskapet."

Ungdomsprojekt

Ur Ölandsfonden delades följande bidrag ut:

15 000 kronor till Ölands Schacksällskap till att starta ett projekt riktat till ungdomar för att behålla Öland på schackkartan.

15 000 kronor till Resmo Hembygdsförening till utgivning av sockenbok.

Annons

10 000 kronor till Ölandsguiderna som bidrag till marknadsföring och utveckling av Skumtimmens Öland inför säsongen 2014.

5 000 kronor till Anna Rydstedt–sällskapet som bidrag till tryckning av textila konstbilder med dikter av Anna Rydstedt.

Ur Falks fond delades det ut två bidrag:

10 000 kronor till Bredsättra Sikehamns hembygdsförening till renovering av vingar på västra kvarnen i Övra Sandby kvarnrad.

10 000 kronor till Everth Nilson till reparation och igångsättning av väderkvarn i Störlige kvarnrad.

Klubbens ordförande Björn Forssell kunde på mötet berättat att landshövding Stefan H Carlsson med glädja tackat ja till att bli Hedersledamot i Ölandsklubben, där för övrigt kung Carl XVI Gustaf är Högste beskyddare.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons