Annons
Nyheter

Stor trafikfara i Åkerhagen

Nyheter • Publicerad 29 november 2013

I snart tio år har de boende i Åkerhagen kämpat för att vägarna, trottoarerna och gatorna i området ska göras i ordning. Nu är det en stor trafikfara.

– Man blir förbannad över att det ska behöva se ut så här, säger Örjan Silfverling, boende i området.

Annons

Redan 2004 påtalade de boende vid Åkerhagen att Åkerhagsvägen behövde underhållas men det hände ingenting.

Förra året fick de nog och kontaktade Ölandsbladet som fick en rundtur i området. Samtidigt skrev de ett medborgarförslag till kommunstyrelsen där de krävde att vägen skulle göras i ordning.

Borgholm Energis servicechef Hans Johannesson bekräftade för kommunstyrelsen att området var i stort behov av ny asfaltsbeläggning.

Det beslutades att detta skulle tas i beaktande inför nästa budgetering för beläggningsarbeten.

Mer än ett år senare blev Ölandsbladet återigen kontaktat och blev i torsdags bjuden till en ny rundtur i området.

– Lisbeth Lennartsson sa att det såg förskräckligt ut i tidningen och att det skulle ordnas, säger en besviken Hans Svensson som bor i området och hänvisar till konstgräsplanen som byggdes för ett antal miljoner kronor.

– Trafiksäkerheten är lika viktig som fotboll.

Sedan mötet med kommunstyrelsen har nästan ingenting gjorts. Inför årets Victorialopp besiktades gatan och de värsta hålen fylldes igen.

– Lagningarna har redan lossnat vilket medför att farliga asfaltsklumpar ligger överallt som orsakar stenskott, säger Örjan Silfverling.

De boende i området ser stora faror med den dåliga vägen.

Annons

– Det är farligt för cyklisterna. Det är lätt att cykla omkull om man hamnar i de här skårorna eller i några av groparna, säger Örjan Silfverling och fortsätter:

– Trottoarerna går inte att gå på med rullator. Det är för gropigt och vissa ställen har växtligheten helt tagit över. Det är lätt att snubbla här om man är ostadig på benen.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons