Annons
Nyheter

Stor skörd av ”spännande” slogans

Nyheter • Publicerad 25 maj 2011

BORGHOLM

Tillväxt, fest, bäst – idérikedomen är stor när Borgholm till hösten kan bli med kommunslogan.

Annons

– Många visar positivt engagemang, konstaterar kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) med en mindre hög av slogan-förslag på sitt bord.

Responsen från Ölandsbladets läsare var blixtsnabb. Direkt efter kommunalrådets vädjan om tips på kommunslogan började förslagen strömma in till stadshuset. Bofasta, ölandsälskare och sommarölänningar har med högst blandade framgångar tänkt till och levererat.

BORGAR FÖR TILLVÄXT

Ur skörden av mer eller mindre fyndiga förslag:

Borgholm – från slott till koja, Borgholm – för både Kungligt och Vanligt folk, Den lilla kommunen med det stora hjärtat, Kommunen med kunglig företagsamhet, Borgholm - lockande nutid, hållbar framtid, Borgholm - för en lycklig Viktoria, Få ORK och IDÈER utan att bli RUINerad, Borgholm – AL(L)Varligt talat, Borgholm - visionernas stad, nära himmel och hav, Borgholm – framtid, nära himmel och hav, Borgholm är bäst, vardag som fest, Borgholm – borgar för tillväxt.

UNIKT

Ett enda mer illasinnad slogan, insänt av en borgholmsbo, noteras: Borgholm – Inkompetensens högborg.

– Sådant får man bjuda på, det får man ta, kommenterar Lisbeth Lennartsson och välkomnar än fler förslag.

– Jag hoppas att det fortsätter, vi har till kommunstyrelsesammanträdet den 11 augusti på oss och möjligen är det slutänden en fråga för fullmäktige.

I dag är Borgholm utan slogan och inget beslut på motsatsen finnes.

Annons

– Det som finns är en slogan i Vision 2020 och den duger väl, men det vore roligare med något som sticker ut, något unikt, för Borgholm är unikt, anser kommunalrådet, inte helt nöjd med Visionens ”Alltid nära till livets bästa”.

LEVA MED

Samtidigt är slogans inget att leka med. Forna haverier på andra håll, som ”Här mås i Mönsterås”, är svåra att tvätta bort i efterhand.

– Ska vi ha en slogan ska vi också leva med den i många år framöver, påpekar Lisbeth Lennartsson

Någon favorit bland de förslag som kommit in?

– Alla är spännande på sitt sätt, det är många bra idéer.

Utom ”tävlan” finns livligt hyllade bidrag som Borgholm - på ruinens brant och Borgholm - hela Åré runt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons