Annons
Nyheter

Stor glädje under Victorias firande

Nyheter • Publicerad 14 juli 2012

SOLLIDEN

Tusentals hade samlats för att fira kronprinsessan Victoria på Solliden. Besökarna fick också träffa kungen, drottningen, prins Daniel och lilla prinsessan Estelle.

Annons

– Det uppskattas oerhört mycket att ni har kommit hit, sa Victoria till folksamlingen.

Tusentals besökare hade kommit till Solliden för att fira kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag. Tillsammans med prins Daniel, prinsessan Estelle, drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf mötte hon besökarna. Som brukligt höll kungen ett kort tal.

– Jag vill först tacka er alla som kommit hit. Äntligen får vi lite sol. Något vi ju alla har gemensamt är att vi inte sett solen så mycket, men på Öland, på Solliden, lyser solen.

Sedan uppmärksammade han prinsessan Estelle.

– Och så har vi en extra liten solstråle här, med lilla Estelle som lyser med sin närvaro. Och det tycker jag är underbart, sa kungen.

Sedan tog kungen tag i födelsedagssången och alla stämde in i sången, sedan avslutade han med ett fyrfaldigt leve.

– Hurra, Hurra, Hurra, Hurra, skanderades över hela parken.

UPPSKATTAT FIRANDE

Vicotria ville tacka alla som hade kommit.

– Tack ska ni ha, det uppskattas oerhört att ni har kommit hit. Ni är tappra själar som har stått här och väntat på mig. Må solen fortsätta skina hela dagen. Det är roligt att se er här, det är många bekanta ansikten som kommer hit år ut och år in. Tack ska ni ha, säger kronprinsessan Victoria.

Annons

Därefter började Victoria att gå runt till besökarna för att ta emot deras gratulationer och presenter.

– Vad kul att se dig igen, tack ska du ha, sa hon till en av besökarna.

ALEXANDER JENSEN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons