Annons
Nyheter

Stor efterfrågan på industrimark

Nyheter • Publicerad 24 november 2006

Idag är efterfrågan på industrimark stor i Borgholms tätort, men kommunen har ingen att erbjuda.En inventering av möjliga områden pågår dock, och nu har frågan ytterligare aktualiserats sedan ett företag vill förvärva 40-50 000 kvadratmeter i anslutning till Rosenfors industriområde.

Företaget, som är baserat i Kungsbacka, heter Exli AB och ägs av Leif Johansson som har sin bostad i Äleklinta. Han äger sedan tre år även de före detta militärförråden bredvid Solberga Gård, där samtliga ytor nu är uthyrda.

Annons

– Det finns ständigt förfrågningar om mer lokaler. Såvitt vi förstår kan vi bygga fler lokaler på den mark vi äger, men det finns ett intresse från tilltänkta företag om mer lokal etablering i Borgholm, säger Leif Johansson i en skrivelse till kommunen.

– Vi skulle därför vilja förvärva 40-50 000 kvadratmeter i anslutning till industriområdet Rosenfors. Vår avsikt är att kostnadseffektivt uppföra lokaler för lager, industri och kontorsverksamhet, förvalta fastigheterna och byga i takt med behov.

– Med anledning av detta vore vi tacksamma att snarast få information om hur snabbt kommunen kan fatta beslut i ärendet, avslutar Leif Johansson.

En titt på företagets hemsida visar att Exli AB investerar i och förädlar markområden och fastigheter, säljer villor, fritidshus och tomter. Dessutom nybildar man planer, tar fram bygglov samt upphandlar för mark och byggentreprenad.

Exli AB fokuserar på de svenska kusterna, bland annat Särö, Varberg och Bohus Malmön, som ligger mellan Lysekil och Smögen. Där uppförs just nu ett exklusivt boende på friköpta tomter med privat båtplats, inom 50 meter från restauranger och affärer.

Exli AB har även byggt fritidshus i franska alperna och lyxvillor i Thailand och USA.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons