Annons
Nyheter

Stopp i avloppet: ”En sanitär olägenhet för 14 000 gäster”

Nyheter • Publicerad 18 juli 2008

BÖDA

”Med tanke på den allvarliga störningen vid avloppsstoppet den 15-16 juli kräver Bödagården ekonomisk kompensation för merarbete samt ersättning för badwill för campingen”. Det skriver företrädare för Bödagårdens camping i en skrivelse till Borgholm Energi.

Annons

Det var den 15-16 juli som ”det kommunala avloppet slutade fungera , vilket ledde till att avloppsvatten trängde upp ur 3-4 av campingens avloppsbrunnar” skriver föreståndarna för campingen i sin skrivelse.

De kräver nu en skriftlig förklaring och åtgärdsplan av Borgholm Energi. Dessutom anser de att de blev otrevligt bemötta av den jourhavande teknikern. ”En person som har jour borrde vara väl insatt i vad ett avloppsstopp på en camping med 1 400 gäster får för konsekvenser” skriver campingföreträdarna.

”TURISTERNA KOMMER TRÖTTNA”

Dessutom tycker man att det varit bristfälligt vattentryck under denna sommaren. I ett större perspektiv anser man från Bödagården också att ”långsiktigt kommer även turisterna tröttna på att det inte finns tillräckligt med vatten och avlopp på Öland”.

På Borgholm Energi säger man att man ska undersöka vad som hänt, men att det faller på VA– och renhållningschef Bo Perssons bord. Han återkommer från semester på måndag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons