Annons
Nyheter

Sternegård lämnar politiken

Nyheter • Publicerad 31 december 2008

Vänsterpartisten Pierre Sternegård, ledamot av fullmäktige i Borgholm, lägger av med politiken.

– Jag tar semester från politiken på obestämd tid och ska skicka iväg min begäran om entledigande från fullmäktigeposten när som helst, mejlet är klart, säger han och berättar varför han gör sorti:

Annons

– Dels har jag hållit på i 17-18 år och det är dags att göra något annat, dels är jag lite trött på det, jag har stångat pannan blodig för många gånger. Vid varje budgetsammanträde under de senaste åren har jag begärt en översyn av organisationen men ingen har lyssnat, först nu, när det ekonomiska läget verkar minst sagt förkylt, ska en sådan göras. Det känns lite surt att få rätt först nu.

Framtidsplanerna går mot fastlandet till.

– Det vore kul att göra en sväng ”ut”. Det är mycket troligt att det blir så, får jag möjligheten gör jag det, säger 41-åringen utan att närmare precisera vad ”ut” innebär.

Sternegård avsked från politiken innebär att fullmäktige slipper/mister (välj vilket) en långpratare av rang. En tidmätning torde visa att röde Pierre är den fullmäktigeledamot som vistas mest i talarstolen, med viss konkurrens av Per Lublin. När Sternegård tar plats bakom mikrofonen, vilket han ofta gör, tenderar den minsta åsiktsyttring att svälla ut till tiominuters-inlägg.

Minst.

– Jo, pratat väldigt mycket och länge har jag gjort, småskrattar han.

– Det blir så när man representerar ett lite parti med få ledamöter, då blir det en eller två som pratar hela tiden. Har man sedan ingen makt pratar man desto mer med hoppet att något ska snappa upp ens idéer.

Fler borde följa hans exempel anser han. I konsten att flitigt utnyttja talarstolen.

– Det skulle vara bra på sikt. Nu är det för få som pratar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons